Szilvásgombóc
Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Szilvásgombóc
Hozzávalók felsorolása
Tészta
- 2000 g BL-55 liszt
- 300 g Proson Lux
- 200 g Kristálycukor
- 200 g Sütőmargarin
- 100 g Élesztő
- 30 g Só
- 900 g Víz
Töltelék I.
- 800 g Cinnamon Alpha töltelék
Töltelék II.
- 1000 g Fahéjas szilva töltelék
Linzer morzsa
- 300 g BL-55 liszt
- 200 g Sütő margarin
- 105 g Kristálycukor
Recept
- Dagasztás: 3 perc lassú, 5 perc gyors.
Tészta érési idő: 10 perc. - A Cinnamon fahéjas tölteléket a vízzel bekeverjük és az 1 cm vastagra kinyújtott tészta felére rákenjük. A tészta másik felét ráhajtjuk a töltelékre, majd kinyújtjuk 5 mm vastagra.
- Felvágjuk a kívánt méretre, a túrós táska mintájára betöltjük a szilva töltelékkel és hajtással lefele sütőpapírral bélelt sütőlemezekre tesszük.
- Kelesztés: 50 perc, 35 °C-on, 75%-os páratartalom mellett.
- A linzer morzsa hozzávalóit morzsalékos állagúra gyúrjuk, majd a megkelt gombócokat tojással kezeljük és meghintjük a morzsával.
- Sütés: 210 °C-on 14 perc gőzmentes sütőben.