Diós bejgli
Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Diós bejgli (PROSON LUXE AU BEURRE, DIÓ TÖLTÉLEK 51%)
Hozzávalók felsorolása
Tészta
- 1000 g -100% BL-55 Liszt
- 150 g -15% Proson Lux
- 300 g - 30% Margarin
- 100 g -10% Cukor
- 25 g - 2,5% Élesztő
- 15 g - 1,5% Só
- 400 g - 40% Víz
- 50 g - 5% Tojás
Töltelék
- 1000 g Dió töltelék 51%
- 200 g Víz
Recept
- Dagasztás: kb. 2 perc lassú, kb. 5 perc gyors
Tészta érési idő: kb. 10 perc
Feladási súly: 280 g tészta + 280 g bekevert diótöltelék - Feldolgozás: Lappá kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a bekevert dió töltelékkel és feltekerjük.
Felületét felvert tojással lekenjük (1 egész tojás + 1 tojás sárgája).
Megvárjuk míg rászárad, majd újra lekenjük, és újra megvárjuk míg rászárad. - Kelesztés igény szerint amennyiben szükséges.
- Sütés: 180-190 fokon kb. 26-32 percig, gőzmentes sütőtérben. (A fent megadott feldolgozási adatok tájékoztató jellegűek, pékségek és üzemek szerint változhatnak.)