Kakaós croissant
Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Kakaós croissant (PROSON LUXE AU BEURRE, NEW KAKAÓS TÖLTELÉK)
Hozzávalók felsorolása
Tészta
- 1000 g - 100% BL-55 Liszt
- 150 g - 15% Proson Lux
- 100 g - 10% Krisztálycukor
- 100 g - 10% Sütőmargarin
- 50 g - 5% Élesztő
- 15 g - 1,5% Só
- 450 g - 45% Víz
Töltelék
- 400 g New kakaós töltelék
- 200 g Víz
Recept
- Dagasztás: 3 perc lassú, 5 perc gyors.
Tészta érési idő: 10 perc. - A Kakaós tölteléket a vízzel bekeverjük és az 1 cm vastagra kinyújtott tésztára rákenjük.
Egy szimpla hajtást ráhajtunk majd kinyújtjuk 5 mm vastagra.
Felvágjuk a kívánt méretre és croissantnak feltekerjük. - Kelesztés: 50 perc, 35 °C-on, 75%-os páratartalom mellett.
- Sütés: 180-200 °C-on 14 perc gőzmentes sütőben. (A fent megadott feldolgozási adatok tájékoztató jellegűek, pékségek és üzemek szerint változhatnak.)