Mákos bejgli
Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Mákos bejgli
Hozzávalók felsorolása
Tészta
- 1000 g - 100% BL-55 Liszt
- 150 g - 15% Proson Lux
- 300 g - 30% Margarin
- 100 g - 10% Cukor
- 25 g - 2,5% Élesztő
- 15 g - 1,5% Só
- 400 g - 40% Víz
- 50 g - 5% Tojás
Töltelék
- 1000 g Credi Mák töltelék 50 %
- 300 g Víz
Recept
- Dagasztás: kb. 2 perc lassú, kb. 5 perc gyors
Tészta érési idő: kb. 10 perc
Feladási súly: 280 g tészta + 280 g máktöltelék - Feldolgozás: Lappá kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a bekevert mák töltelékkel és feltekerjük.
Tetejét lekenjük felvert tojással (1 egész tojás + 1 tojás sárgája).
Ezután megvárjuk míg rászárad, majd újra lekenjük, majd újra megvárjuk míg rászárad. - Kelesztés igény szerint amennyiben szükséges.
- Sütés: 180 - 190 fokon, kb. 26-32 perc, gőzmentes sütőtérben. (A fent megadott feldolgozási adatok tájékoztató jellegűek, pékségek és üzemek szerint változhatnak.)