Mákos bejgli
Tekintse meg a következő recept hozzávalóit és elkészítési módját Mákos bejgli
Servings 0
Tészta
- 1000 g - 100% BL-55 Liszt
- 150 g - 15% Proson Lux
- 300 g - 30% Margarin
- 100 g - 10% Cukor
- 25 g - 2,5% Élesztő
- 15 g - 1,5% Só
- 400 g - 40% Víz
- 50 g - 5% Tojás
Dagasztás: kb. 2 perc lassú, kb. 5 perc gyors
Tészta érési idő: kb. 10 perc
Feladási súly: 280 g tészta + 280 g máktöltelék
Feldolgozás: Lappá kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a bekevert mák töltelékkel és feltekerjük.
Tetejét lekenjük felvert tojással (1 egész tojás + 1 tojás sárgája).
Ezután megvárjuk míg rászárad, majd újra lekenjük, majd újra megvárjuk míg rászárad.
Kelesztés igény szerint amennyiben szükséges.
Sütés: 180 - 190 fokon, kb. 26-32 perc, gőzmentes sütőtérben.
(A fent megadott feldolgozási adatok tájékoztató jellegűek, pékségek és üzemek szerint változhatnak.)